sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Kaiken huippu ja moni muu.

Hetki on kulunu edellisestä postauksesta ja siinä välissä on tullut luettua monta kirjaakin. Niistä vaan ei ole löytynyt mitään. Onneksi kirjassa "Kaiken huippu, Lotta" matkustetaan Wieniin. Joten aion yrittää onneani sen kanssa.

Heti alkoi löytyä. Kirjassa on kahvila nimeltä Demel, jossa on ihana vanhanajan tunnelma. Ja tälläinen kahvila näyttäisi olevan oikeastikkin olemassa. Ihmeellistä! :D Paikka näyttää myös siltä, että se on ollut olemassa myös vuonna 1978 milloin kirjakin on kirjoitettu. Tässä linkki kahvilan esittelyyn. Itse en siitä mitään ymmärrä, kun on saksaks kirjotettu ja sitä en osaa.

Seuraavaksi Lotta joutuu mukaan Praterin maailmanpyörään. Prater on valtava huvipuisto Wienissä ja kyseinen maailmanpyörä nimeltään Riesenrad, joka on Wienin yksi suurimmista nähtävyyksistä. Aika hurjalta pyörä kieltämättä näyttää. Aiheesta lisää wikipediassa. Hauska ois laittaa kuvia tähän, mut en viitti ku ei oo oikeuksia.

Kirjassa lähdetään myös katsomaan Beethovenin kotia. Ja tällä kertaa vihjeenä on annettu jopa osoite! Probusgasse 6. Ja totta, siltä sijainnilta löytyy tällä hetkellä museokin. Mikäli oikein ymmärsin. Miks joku on keksiny kirjoittaa kaiken saksaksi... Mutta täältä löytyy muutama kuva talosta. Kirjassa puhutaan porttiholvista ja kuvissa näyttää sellainen myös olevan, joten oikea talo kyseessä!

Lisäksi kerrottiin parista muustakin paikasta kuten Grinzingistä ja espanjalaisesta ratsastuskoulusta. Mutta ei niistä ole niin plajon kerrottavaa ja Grinzingistä oli vaikea löytää kerrottavaa.

Olipas tämä tuottoisa kirja. Kerrankin löytyi jotain! :)

1 kommentti:

  1. Hello! This blog seems very interesting! But there is no resent update. If you read this, I would like to have contact with you. I work with the blog of Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren (Merri Vik). Our website is www.estersallskap.se. Only in swedish I'm afraid. Our e-mail-address is info @ estersallskap.se

    Kind regards Anna

    VastaaPoista