torstai 29. tammikuuta 2009

Lukuinto päällä

Olin niin reipas (tai sitten vaan vailla tekemistä), että luin kaksi kirjaa peräjälkeen. Mut käydään ensin läpi Lotta on aina Lotta ja sitten Käytä järkeäsi, Lotta. Mut ennenkuin aloitetaan niin kerron huomiostani. Näissä kahdessa kirjassa on mennyt kannet ja takakannen tekstit väärinpäin. Eli siis niin et kirjan kannen otsikko ja teksti kyl vastaa toisiaan, mut etukannen kuva ja takakannen tekstit on toisesta kirjasta. Hassua on myös se, ettei sitä oo korjattu noihin uusiin näköispainoksiinkaan. Mut näemmä kirjat on ihan oikeen ruotsalaisessa alkuperäispainoksessa, joten se on Suomen päässä vaan moka. Tässä on muuten hyvät ruotsinkieliset sivut ku joku on tehny, ne on tosi kattavat. :)

Mutta sitten kirjoihin. Lotta on aina Lotta -kirjassa ei selviä mitään maantieteellistä, mutta kirjan alkupuolella Lotta lausuu runon koulussa. Runo on kirjasta Fridan laulut (Fridas visor) ja runon nimi on "Richelieun aikaan" (På Richelieus tid). Ja löytyihän se runo netistäkin, tosin vain ruotsiksi. Mutta tässä se ois. On aikasta pitkä. :) Eipä tuosta kirjasta oikeastaan sen enempiä.

Käytä järkeäsi, Lotta -kirjassa Lotta viettää kesälomaa mökillä Pihlajalahdessa(Rönnvik). En usko että se on mikään oikea paikka, joten jätän sen omaan arvoonsa. Mutta tässäkin kirjassa puhutaan runosta, Frödingin "Tanssiaiset". Onkohan se tämä mikä löytyi wikipediasta. Gustaf Frödingin Tanssiaishaave. Ei tulin sihen päätökseen et se onkin tämä "Balen". Bal on ruotsiksi tanssiaiset ja tässä puhutaan Elsa Örnistä, ja siitä puhutaan kirjassakin. Hyvä juttu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti