torstai 8. tammikuuta 2009

Rupattelua

Eiköhän ole aika korkata tämä blogi nyt sitten virallisesti avatuksi. Vielä pitää hieman miettiä ulkoasua ja muita juttuja, mutta jostain tämä kirjoittaminenkin pitää aloittaa. :)

Tutustuin Merri Vikin ah niin ihaniin Lotta-kirjoihin jo ala-asteella (noin 13 vuotta sitten). Ensimmäisen kirjan lainasin koulun kirjastosta ja lähinnä vain siksi, että kirjassa komeili oma nimeni. Tämän ensimmäisen kirjan jälkeen olin kuitenkin myyty. Kirjat ovat kertakaikkisen ihania! Niissä on sellaista vanhan ajan nostalgiaa ja romantiikan höperö nykyajan tyttölapsikin ymmärtää sellaisen päälle. Ja voiko olla jotain muuta ihanampaa kuin Paul? Ei voi.

Palataanpa blogiini. Blogi on siis lähinnä Lotta-kirja -tutkimukseni esittelyä ja sen edistymisen ylös kirjaamista. Tarkoitus olisi myös saada aikaan järkevän oloinen kartta paikoista jne. Ensimmäinen Lotta-kirjoihin liittyvä projektini oli saada luettua kaikki kirjat. Tähän kului noin kahdeksan vuotta. Kirjoja metsästettiin lähikaupunkien kirjastoista ja välillä asia unohtui kokonaan, kunnes aina tylsyyden koittaessa muistin tämänkin virikkeen. Tänä syksynä heräsi sitten unelma siitä, että saisin kerättyä itselleni kaikki kirjat ja vieläpä kohtuuhintaan. Tämä olisi onnistunut jo, kun joku kauppasi huuto.netissä koko sarjaa 350 eurolla. Minusta se oli kuitenkin liian tyyristä. Ja eihän siinä sitten olisi mitään tunnetta mukana. Kyllä vähän tarvitsee nähdä vaivaa unelmien toteuttamiseen. Niinpä oma etsintäni jatkuu, toistaiseksi melko laiskana, mutta eiköhän tämä tästä. :) Ja nyt siis alkaa kolmas projektini, selvittää Lotan matkojen paikkoja ja sitä, onko niitä vielä olemassa jne. Haavena olisi myös tehdä matka Ruotsiin tapahtumapaikoille. Itselle on myös epäselvää missä Lotta asui nuoruutensa, mielestäni sitä ei varsinaisesti kerrota missään, mutta voinhan olla väärässäkin, ei kaikkea voi muistaa.

Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti